Syracuse Mets viimeistelee Lehigh Valleyn kaksoisotsikon

Syracuse Mets pyyhkäisi Lehigh Valley IronPigsin kaksinkertaisessa ottelussa lauantai-iltana voittaen 3-0 ensimmäisessä pelissä ja voittaen 13-6 toisessa pelissä. Syracuse-kenttäpelaaja David Thompson pelasi kahden ottelun välillä kaksinkertaisen, kolminkertaisen, kotijuoksun ja viisi RBI:tä.

Ensimmäisessä pelissä Syracuse (42-62-1) siirtyi johtoon neljännen pelivuoron huipulla. Wilfredo Tovar johti singlellä. Thompson seurasi kahden juoksun kotijuoksulla, joka johti Metsille 2-0-johtoon. Kotijuoksu oli Thompsonin kolmas kahden juoksun kotiottelu viiden ottelun aikana.

Mets lisäsi johtoaan viidennessä erässä. David Rodriguez aloitti kehyksen tuplauksella ja siirtyi kolmanteen tukikohtaan Adam Oller -maalla toiselle pohjalle. Kaksi lyöntiä myöhemmin, kahdella ulostulolla, Tovar iski ja teki Rodriguezin maalin ja antoi Metsille 3-0-edun.

Lehigh Valleyn (47-58) tyrmäsi Syracuse aloitussyöttäjä Adam Oller. 26-vuotias pelaaja syöksyi kuusi maalitonta pelivuoroa kolmen osuman baseballissa sallien vain yhden kävelyn ja lyömällä viisi lyöntiä. Ensimmäisessä neljässä Triple-A-lähtössään Oller on sallinut vain yhden ansaitun juoksun 23 vuoroparilla, jonka ERA on 0,39. Metsin helpottaja Stephen Nogosek siirsi Major Leaguen kuntoutustehtävänsä Syracuseen lauantaina ja teki maalin yhdeksännen erän varmistaakseen 3-0 Syracuse-voiton kaksinkertaisen ottelun ensimmäisessä pelissä.

Toisessa pelissä Syracuse teki ensimmäisellä kerralla kolme lyöntiä peliin. Kun yksi oli ensimmäisen pelivuoron huipulla, Tovar teki kävelyn. Thompson seurasi kolmoisuudella, joka toi Tovarin kotiin 1-0-johtoon.

Mets avasi pelin kolmannen erän huipulla. Mark Payton sinkku ja Tovar tuplasi, sijoittaen juoksijat toiseen ja kolmanteen tukikohtaan aloitusvuoron. Thompson tuplasi sitten tehdäkseen maalin sekä Paytonin että Tovarin tehdäkseen ottelusta 3-0. Khalil Lee seurasi ykkösellä ja teki Thompsonin maalin 4-0 Mets-erään. Cheslor Cuthbert lisäsi etua kahdella juoksulla kotijuoksulla vasemman kentän seinän yli, jolloin Syracuse johti 6-0. Mets jatkoi tukien lataamista pelivuorossa Wagner Lagrangen kävelemällä, Orlando Calixten tuplauksella ja Jose Colinan lyönnillä. Kaksi lyöntiä myöhemmin, yksi ulos, Lagrange teki maalin Payton groundout ensimmäiseksi, mikä teki seitsemän juoksuvuoro Syracuselle 7-0-etulla.

Lehigh Valley vastasi isolla tavalla kolmannen lopussa. Kaksinkertainen, kävely ja virhe kuormittavat alustat. Charlie Tilson löi sitten kahden juoksun tuplauksen ja katkaisi Syracusan johdon viiteen, 7-2. Nick Mason seurasi kahden juoksun tuplauksella leikaten Lehigh Valleyn alijäämän kolmeen, 7-4. C.J. Chathamin tyrehtymisen jälkeen Mickey Moniak löi uhrauskärpäsen vetääkseen IronPigsin kahden eron 7-5.

Syracuse vastasi kuitenkin neljännen yläosassa. Kahdella ulostulolla Cuthbert tuplasi. Lagrange valitsi kotiin Cuthbertin ja nosti Metsin edun kolmeen, 8-5. Lagrange ryntäsi toiseksi, Calixte osui sisäkentän sinkkuon, ja Lagrange teki maalin toisesta pohjasta aggressiivisella perusjuoksulla ja Lehigh Valleyn sieppaajan Tyler Heinemanin pudotessa heiton kotiin virheen takia, kun Syracuse johti 9-5 ja meni neljännen pohjaan.

IronPigs teki pelin viimeisen erän neljännen erän lopussa. Adam Haseley johti kävelylle. Cornelius Randolph iski, ja Heineman asetti uhripuvun, joka siirsi Haseleyn toiseen tukikohtaan. Nate Fassnacht löi kaksinkertaisen singlen ja teki Haseleyn maalin 9-6, kun Syracuse oli edelleen edessä.

Mets laittoi pelin ulottumattomiin juoksullaan kuudennessa vuoroparissa Calixten RBI-tuplalla ja kolmella juoksulla seitsemännessä erässä, mikä johtuu osittain Cuthbertin kahden kierroksen singlestä ja Lagrangen RBI-singlestä, joka työnsi Syracusea. etu seitsemään, 13-6.

Lauantaisella kaksoisotsauksella Mets on voittanut kolme sarjan viidestä ensimmäisestä ottelusta. Syracuse tavoittelee sarjan voittoa sunnuntai-iltana, kun Mets ja IronPigs päättävät kuuden ottelun sarjansa. Ensimmäinen esitys sunnuntaina on klo 18.35. Coca-Cola Parkissa.