Gaffneyn Power-Play Markers -pari nostaa Harvardin Cornellin yli

Harvardin Alex Gaffney teki pari tehomaalaa ohjatakseen vierailevan Crimsonin 3-2-voittoon 7. sijalla olevasta Cornellin miesten jääkiekkojoukkueesta lauantai-iltana Lynah Rinkissa loppuunmyytyyn 4 361 pelaajan yleisön edessä.

Yhdessä Gaffneyn usean maalin kanssa Derek Mullahy torjui 27 kertaa kauden ensimmäisessä voitossa Harvardille (1-1-3, 1-1-3 ECAC Hockey).

Fuksit ja teki maalin Cornellille (4-1-1, 2-1-1 ECAC Hockey) kauden ensimmäisessä takaiskussa.

'Jahtasimme sitä heti alusta lähtien', sanoi Jay R. Bloom '77 Cornell Men's Ice Hockeyn päävalmentaja. – Teimme maalin, emmekä koskaan päässeet johtoon. Heti lyönnistä luovutimme maalin, ja eri kohdissa taistelimme takaisin maaliin läpi yön, mutta erikoisjoukkueet pettivät meidät.'

Cornellin rangaistuspotku meni yöllä 3-5, kun taas sen voimapeli oli epäonnistunut kaikilla viidellä mahdollisuudella miesedulla.

Joe Miller avasi pisteet tasan minuutin kuluttua kilpailusta antaakseen vierailevan Crimsonin varhaiseen johtoon. Philip Tresca auttoi maalia syöttämällä pisteen yli Millerille, joka laukaisi rannelaukauksen Shanen hanskaan yli oikean aloitusympyrän keskeltä.

Cornell tasoitti pelin ensimmäisen erän lopussa, kun Devlin takakätesi laukauksen oikean aloitusympyrän alaosasta, joka vältti liikenteen Harvardin verkon edessä.

Ei aivan kolme minuuttia myöhemmin, Harvard palasi johtoon, kun Gaffney lähetti rannelaukauksen vasemman aloitusympyrän alareunasta kaukaa kohti ja teki illan ensimmäisen tehopelinsä.

Kumpikaan joukkue ei muuttanut toisella jaksolla olleissa 12 laukauksessa lukuisista maalipaikoista huolimatta.

Varhain keskikehyksessä Cornell tappoi kaksinkertaisen pienrangaistuksen, johon sisältyi Harvardin voimapeli 2:38. Iso punainen päästi vain yhden laukauksen maaliin ollessaan miestä vastaan.

Myöhemmin toisella jaksolla Shane torjui merkittävän 2-0-maalitilanteen Harvardille. Hän nappasi Marek Hejdukin kertaluontoisen laukauksen Gaffneyn syötteeseen.

Cornell tasoitti pelin toisen kerran, kun Kraft kirjasi ensimmäisen kollegiaalimaalinsa 1:45 viimeiseen jaksoon. Vanhemman hyökkääjän takakäden laukauksen jälkeen Kraft syöksyi löysälle levypallolle voittaakseen Mullahyn.

Tasapeli kesti hieman yli kuusi minuuttia, kun Gaffney teki toisen maalinsa, kun taas Crimsonilla oli miesetu, ja hän löi löysän kiekon verkkoon maalisuun ryntelyn aikana.

Cornellilla oli mahdollisuus tasoittaa peli, kun se pelasi 5-3-voimapeliä minuutin ja 45 sekunnin ajan kolmannen jakson puolivälissä, mutta ei kyennyt muuttamaan kolmea maaliin kohdistuvaa laukaustaan.

PELI HUOMAUTUKSET
• Lauantaina oli kaikkien aikojen 163. tapaaminen katkeran ECAC Hockeyn ja Ivy League -kilpailijoiden välillä. Harvard leikkasi Cornellin johdon sarjassa lukemiin 79-71-13, sillä Crimson on lyömätön viimeisten seitsemän pelinsä aikana Big Rediä vastaan ​​(5-0-2).

• Kolmannen erän syöttönsä ansiosta Robertson on aloittanut yliopistouransa pisteillä ensimmäisissä kuudessa pelissään ja hänestä tuli vasta toinen Big Redin fuksipelaaja sitten kauden 1975–1976 – jolloin ensimmäisen vuoden pelaajat olivat ensimmäisen kerran pelikelpoisia –, jolla on ollut vähintään kuuden ottelun pisteputki aloittaa yliopistouransa liittymällä nykyiseen NHL-pelaaja Morgan Barroniin, joka rekisteröi pisteitä seitsemässä ensimmäisessä yliopistoottelussaan kaudella 2017-2018.

Cornell Freshmanin pisin kauden avauspisteputki
Vuodesta 1975-76, ensimmäisen vuoden fuksit, jotka ovat oikeutettuja pelaamaan

Morgan Barron (2017-18) – 7 peliä (3-4-7)
Ben Robertson (2023-24) – 6 peliä (0-7-7)

• Cornell on sallinut kahdeksan maalia kuuden ensimmäisen pelin aikana, mikä on ohjelman historian neljänneksi vähiten kuuden ensimmäisen ottelunsa aikana.