Amerks putoaa Marliesille 4-1

Rochester Americans (5-3-0-0) pääsi maalin sisälle kolmannen erän alussa, mutta vieraileva Toronto Marlies (4-4-0-0) teki kahdesti maalin viimeisellä minuutilla ja päätti 4-1-voiton perjantaina. Blue Cross Arenalla.

Tämäniltainen tappio Marliesille oli Rochesterin ensimmäinen kotonaan Toronto vastaan ​​15. joulukuuta 2017 jälkeen. Amerks osallistui kilpailuun 5-0-1-0 kuudessa edellisessä Flower Cityn seurojen välisessä kohtaamisessa. Tappiosta huolimatta Rochester on voittanut viisi viimeisestä seitsemästä ottelustaan ​​ja pysyy toisella sijalla AHL:n pohjoisen divisioonan sarjataulukossa.

Rookie-hyökkääjä JJ Peterka teki Rochesterin pelin ainoan maalin 3:36 viimeiseen ruutuun Sean Malonelta ja Ethan Prowlta. Maali antaa ensimmäisen vuoden saksalaiselle laitahyökkääjälle yhdeksän pistettä (2+7) kahdeksassa pelissä, johon sisältyy joukkueen parhaan seitsemän syöttöä.

Peyton Krebs, jonka Buffalo Sabres osti torstaiaamuna, teki Amerks-debyyttinsä. 20-vuotias hyökkääjä aloitti kilpailun keskittäen Michael Merschin ja Ryan MacInnisin. Puolustaja Mattias Samuelsson johti kaikki Rochesterin luistelijat uran parhaalla viidellä laukauksella.

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen (2-3-0) pysäytti 18 20 laukauksestaan, mutta hän selviytyi tappiosta, kun hän esiintyi viidennessä esiintymisessä kampanjassa.
Kirill Semjonov (0+2) ja Brett Seney (1+1) johtivat Marliesin voittoon, kun he tuottivat kauden toisen ja kolmannen monipisteyrityksensä. Josh Ho-Sang teki lopulta pelin voittomaalin toisen erän loppupuolella, ennen kuin Mikhail Abraham ja Alex Steeves päätyivät maalintekoon, kun he molemmat tekivät tyhjästä maalista säännön viimeisten 60 sekunnin aikana.

Maalivahti Erik Källgren tallensi kauden kolmannen, yli 30 pelastuksensa ja parani 3-2-0, joka sisältää kaksi peräkkäistä voittoa.

Rochester rekisteröi 10 ensimmäisestä 12 laukauksesta ensimmäisellä jaksolla, mutta juuri Marlies rikkoi maalittoman kilpailun 2:52 jäljellä rungossa ollessaan voimapelissä. Toronton ollessa miesedulla kaksinkertaisen mollin jälkeen, Semjon Der-Arguchintsev ampui laukauksen syöttöpisteiden väliin oikeasta pisteestä. Kun kiekko saavutti Seneyn mailan, hän ohjasi verkkoon kauden viidenteen maaliin.

Toisella pelijaksolla molemmat joukkueet loivat monia maalintekopaikkoja, kun molemmat seurat tekivät yhteensä 23 laukausta, mutta maalivahdit pitivät ottelussa yhden maalin, kunnes Toronto murtautui.

Kun säkeistö oli hiipumassa, Amerks halusi saada toisen maalintekomahdollisuuden, kunnes Bobby McMann torjui laukauksen syvällä Marlies-alueen sisällä. Kun laitahyökkääjä oli kerännyt kiekon, hän tyhjensi sen jään pituudelta, mutta Semjonov ajoi sen alas kulmaan Luukkosen vasemmalle puolelle. Peterka sprintti alas torjuakseen keskityssyötön, mutta Ho-Sang kattoi sen suomalaisen verkkovartijan yli kaksinkertaistaen Toronton johdon, kun jaksoa oli jäljellä 18 sekuntia.

Rochester selvisi välierästä 2-0, mutta Peterka keräsi pian ulostulon Malonelta luistellessaan neutraalin alueen läpi. Laitahyökkääjä astui hyökkäysalueelle, ja kun hän saavutti ympyrän huipulle, hän käytti Marlie-puolustajia näyttönä ennen kuin hän nappasi kauden toisen pisteensä.

Amerks yritti löytää tasoitusta viimeisen 17 minuutin aikana, mutta Marlies kielsi yrityksen, kun Abraham ja Steeves sinetöivät voiton, kun taas Luukkonen vedettiin ylimääräisestä luistelijasta.

PELIN KOHOKOHDAT:

Aloitettuaan kauden kahdeksalla peräkkäisellä North Division -kilpailulla Amerks tekee kauden ainoan matkansa Mohegan Sun Arenalle Casey Plazassa kohtaamaan Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin keskiviikkona 10. marraskuuta. 19.05. matchup on ensimmäinen kahdesta kahden seuran kohtaamisesta tällä kaudella, ja se esitetään suorana 95.7 FM/950 AM ESPN Rochesterissa sekä AHLTV:ssä.