PALAUTA TROYAN: Midlakes-tytöt ylittävät East Auroran OT:ssa ja etenevät toiseksi peräkkäin NYS:n final fouriin

Lady Screaming Eagles oli lähes yhden vuoden päässä Midlakes-tyttöjen koripallon tappiosta Susquehanna Valleylle NYSPHSAA-luokan B välierissä, joten Lady Screaming Eagles oli vain yhden voiton päässä paluusta osavaltion neljänteen finaaliin. Just Section VI luokan B mestari East Aurora seisoi heidän tiellään, kun molemmat joukkueet menivät kentällä lauantai-iltana Buffalon osavaltiossa Far West Regional -peliin, joka lähetettiin suorana LivingMaxista( ).

Midlakes toi 21-3 ennätyksen, toisen peräkkäisen poikkileikkauksen mestaruuden ja vanhempien kuormattujen listan kilpailuun 21-3 East Auroran kanssa, jota johti vanhempi johtava maalintekijä Sarah Tully.

Valmentaja Nate Richin tytöt tulivat ulos porteista ja jäivät 12-2 jälkeen aikaisin, kun Blue Devils vaikutti mukavalta nopeatempoisessa päästä päähän -toimintaan, joka yleensä sopii Eaglesille. Midlakes taistelee vain 19 ensimmäisen puoliajan pisteessä ja jäisi 30-19 puoliajan tauolle.

Midlakesin kaikkien aikojen paras maalintekijä Alaina Forbes kamppaili kentältä ensimmäisellä puoliskolla ja teki vain 6 pistettä, kaikki toisella neljänneksellä. Joukkueen toiseksi paras maalintekijä, toisen vuoden opiskelija Cara Walker, kamppaili myös löytääkseen merkin, ja hänet pidettiin maalittomana ensimmäisellä puoliajalla. Valmentaja Richin onneksi vanhempi Macy Kisner pystyi tekemään varhaisen hyökkäyksen toisen neljänneksen lopussa 8 pisteellä. Sarah Tully johti kaikkia maalintekijöitä ensimmäisellä puoliajalla ja viimeisteli 10 pisteellä.

Midlakes iskee takaisin toisella puoliskolla leikkaamalla alijäämän 5:een kolmannen neljänneksen lopussa Macy Kisnerin ja toveri Sydney Passalacquan vahvemman pelin jälkeen.

Lopulta viimeisellä jaksolla Alaina Forbes sai askeleensa kiinni tekemällä 10 pistemäärää säätelyn viimeisen 8 minuutin aikana, kun Midlakes piti East Auroraa vain 16 toisen puoliajan pisteessä. Cara Walker muutti kolmen pisteen pelin 1:20 jäljellä ja Midlakes pakotti lopulta jatkoajan, kun neljäs neljännes päättyi umpikujaan lukemiin 46-46.

Jatkoaika oli kaikki Midlakes, kun Sydney Passalaqua muutti lohkon syöttönsä Cara Walkerin avusta ja muunsi toisen Walker-syötön kahdeksi lisäpisteeksi hautaamalla 12 jalan peruslinjan hyppääjän. Macy Kisner pääsisi 3-4 vapaaheittolinjalta, ja Screaming Eagles näki kovan 57-51 voiton ja ansaitsisi paluumatkan ensi viikonlopun NYSPHSAA Final Fouriin.